Príprava a použitie domáceho peelingu nie sú obzvlášť nebezpečnými. Škodlivá môže byť aplikácia s nedodržanou dobou pôsobenia peelingu, tak ako aj uskladňovanie na dobu dlhšiu ako by bolo vhodné.
Citróny a cukor ako prísady
Ovocné kyseliny, sa neukrývajú len v citrónovej kôre, ale dokonca v mlieku či cukrovej trstine. Pri príprave peelingu z tohto zázraku sa používa zmes práve rôznych typov tejto kyseliny. V závislosti od pomeru miešania rôznych prísad sa líši aj kyslosť peelingu. Ak si zvolíte len jednoduchý variant peelingu, postačí vám citrónová šťava, cukor alebo soľ a kúsok bavlnenej látky. Bavlnenú látku namočte do šťavy, posypte ju cukrom alebo soľou a krúživými pohybmi pleť ošetrite.
Peeling nesmie pokožku páliť
Ak neodhadnete pomer ovocných kyselín, ktorý by vašej pleti vyhovoval, pocítite mierne pálenie pokožky. V takomto prípade okamžite prerušte aplikáciu a pokožku ukľudnite. Opäť nemusíte siahnuť po drahých krémoch, postačí a jednoznačne pomôže tvaroh. Následne si umyte tvár vlažnou vodou, to platí aj v prípade, ak bude aplikácia bezproblémová. Pre udržanie sviežej a zdravej pokožky je vhodné nakoniec naniesť vrstvu neparfumovaného krému.
Zdroj: https://www.freundin.de/beauty-pflege-fruchtsaeurepeeling-fruchtsaeurepeeling-selber-machen-so-geht-s-210390.html