4 chyby, ktorých sa pri ovsených vločkách dopúšťa každý

Či už s jogurtom, ovocím alebo vo forme kaše sú ovsené vločky obľúbené a nenahraditeľné. Predovšetkým vtedy, ak sú skutočne dobre pripravené. Občas sa vám stane, že vločky nechutia skvele, alebo vyhladnete skôr ako by ste po výdatných raňajkách očakávali? Ak áno, tak sa pri príprave chutného pokrmu dopúšťate týchto 4 chýb.

4 chyby, ktorých sa pri ovsených vločkách dopúšťa každý

Používate zlú misku

Nepripravujte ovsené vločky v malej raňajkovej miske. Veľký hlboký tanier zabezpečí, že vám vločky po napučaní nevypadnú. Nanajvýš im tanier dodáva dostatok priestoru na to, aby ich chuť vynikla a všetky ingrediencie sa dokonale spojili.

mlieko

Zalievate vločky vodou

Ak sú vločky skombinované s proteínom, zasýtia vás až do obeda. Čo to však znamená pre prípravu? Siahnite namiesto vody po mlieku alebo dokonca sójovom mlieku. Ak máte radi mandľové alebo kokosové mlieko, tak smelo do toho. Vločky budú nielen chutnejšie, ale aj krémovejšie. Avšak pozor! Mandľové a kokosové mlieko obsahujú menej proteínu, preto ich doplňte extra porciou orieškov alebo semiačok.

Pridávate vločky do pokrmu v nesprávny čas

Ak pripravujete svoju kašu s horúcim mliekom, musíte dbať na tieto 2 zásady. Chcete, aby boli vaše raňajky krémové? Pridajte vločky do mlieka už počas toho, ako ho varíte. Pre udržanie formy vločiek ich pridajte už do studenej tekutiny ešte predtým, ako všetko ohrejete. 

Počuli ste už o tzv. nočných vločkách? Táto príprava hovorí o tom, že vločky by ste mali so surovinami zmiešať už večer a nechať ich cez noc v kľude odpočívať. Všetko do seba krásne splynie.

soľ

Zabúdate na soľ

Nezáleží na tom, či chcete mať raňajky sladké, v každom prípade si zaslúžia štipku soli. Keď tak urobíte už na začiatku prípravy, bude vaša kaša chutná a už nikdy nie nudná.

Zdroj: https://www.freundin.de/kochen-haferflocken-fehler

Tagy