Najúčinnejšie je siahnuť po potravinách s vyšším obsahom vlákniny. K takýmto potravinám predovšetkým patria:
Mrkva
Vláknina v mrkve produkuje menej žalúdočných kyselín, preto vám vydrží pocit nasýtenosti dlhšie. Mrkva je vhodná ako príloha. Nezabúdajte stále na pár kvapiek olivového oleja, zelenina tak bude ľahšie stráviteľná. Výbornou alternatívou je aj mrkvová šťava.
Maliny
Už 30 gramov chutných malín vám zabezpečí dlhší pocit plnosti. Sú vhodnou surovinou najmä pri príprave raňajok.
Jačmeň
Jačmeň vás nielen zasýti, ale je dobrý aj pre vaše zdravé srdce. Najlepšie je kombinovať ho s hotovým jedlom. Napríklad ak posypte šalát lyžicou jačmeňa, bude lahodnejší a zdravší.
Hrach
Neobsahuje len vlákninu, ale aj bielkoviny. Toto spojenie podobné mrkve, vedie k menšej produkcii žalúdočných kyselín, ktoré vyvolávajú pocit hladu. Najúčinnejšou zbraňou proti hladu sú výdatné raňajky. Urobte si müsli s ovsenými vločkami, či ľanovými semiačkami. Ovsené vločky sú zdravým zdrojom uhľohydrátov. Ľanové semiačka zásobujú telo proteínom, omega-3 mastnými kyselinami a antioxidantmi. Tak začnete váš deň plný energie, najmä bez pocit hladu!
Zdroj: https://www.freundin.de/kochen-lebensmittel-stoppen-hunger