Sezóna zberu už pomaly končí a vaše zásoby sa plnia. Čerstvé a lesklé jablká sú ako stvorené na desiatu či chutný jablkový koláč. Všimli ste na ich šupke akúsi nedokonalosť a považovali ste to jednoducho za ich súčasť bez prikladania určitého významu? Čierny škvrny na šupke jabĺk sú prejavom nedostatku. Počas dozrievania im totižto chýbalo kalcium. Škvrny, ktoré sú následkom nie sú pozorovateľné len na samotnej šupke jablka, ale aj v jeho vnútornej dužine. To môže spôsobiť trpkú chuť ovocia.
Sú zdraviu škodlivé?
Nemusíte sa báť. Jablká s týmto nielen vizuálnym nedostatkom môžete smelo konzumovať. Výstavné kusy najlesklejších jabĺk nie sú o nič zdravšie ako tie, ktorým čo to pri raste chýbalo.
Zdroj: https://www.freundin.de/gesunde-ernaehrung-schwarze-punkte-apfel