Raňajky
Müsli: Zmiešajte nakrájaný banán, menšie jablko s dvoma polievkovými lyžicami obľúbeného müsli a šťavou z polovice pomaranča.
Malinové smoothie: Rozmixujte 100 g malín s banánom, pridajte 100 ml mandľového mlieka a dobrota je na svete.
Hruška-mandle-müsli: Jednu polievkovú lyžicu mandlí zmiešajte s müsli, popučeným banánom a na kocky pokrájanou hruškou.
Obed
Mrkvovo pomarančová polievka: V lyžičke repkového oleja poduste jemne nasekanú šalotku a 10 g zázvoru. Pridajte 200 g mrkvy, lyžičku kari a krátko poduste. Do zmesi nalejte 125 ml pomarančovej šťavy, postupne podlievajte 200 ml zeleninového vývaru. Nechajte variť asi 15 minút. Dochuťte korením, soľou alebo ryžovým krémom.
Zemiaky so špenátom: Na pare cca desať minút povarte dva zemiaky, najemno nakrájané prúžky mrkvy a 100 g špenátových listov. Šesť šampiónov a jarnú cibuľku poduste v lyžici olivového oleja. Dochuťte soľou a korením. Podávajte s dusenou zeleninou.
Baklažán-hrášok-kari: Najemno nakrájanú šalotku poduste v čajovej lyžičke zelenej kari pasty. Zalejte so 60 ml vývaru a 75 ml kokosového mlieka. Varte päť minút. Pridajte polovicu baklažánu nakrájaného na kocky, 40 g hrášku, 150 g sladkých zemiakov. Občas premiešajte. Dochuťte soľou, korením alebo dvomi lyžicami listov koriandra.
Večera
Polievka z červenej repy: 150 g na kocky nakrájanej červenej repy, najemno posekanú šarlotku, 250 ml vývaru varte na miernom ohni cca 25 minút. Pomixujte a dochuťte soľou, korením, tymiánom alebo ryžovým krémom.
Zeleninové tofu: 50 g tofu opečte v olivovom oleji a nechajte stiecť. Do panvice pridajte dve jarné cibuľky, polovicu červenej papriky a cuketu. Krátko poduste a podlievajte 50 ml vývaru. Nechajte variť asi štyri minúty, dochuťte soľou a korením na tofu. Servírujte s fazuľovými klíčkami.
Ratatouille: Polovicu baklažánu opečte v lyžici olivového oleja, pridajte šalotku, polovicu červenej papriky a cuketu - všetky tri prísady nakrájajte na kocky. Nechajte 15 minút variť s tymiánom, paradajkou, dochuťte soľou i korením.
Šalát s grepom a mätou: Štvrtinu šalátu umyte a osušte. Pridajte kúsky grepu. Dresing pripravte z troch lyžíc pomarančového džúsu, horčice, lyžičky olivového oleja, soli a korenia. Šalát podávajte s dvomi lyžicami kešu orieškov. Ozdobte mätou.
Zdroj: https://www.freundin.de/kochen-diaet-detox-detox-rezepte-216610.html