Spojenie týchto trikov vám zabezpečí perfektne pripravené cestoviny

Varenie cestovín sa nie vždy podarí. Nezáleží to však len od druhu cestovín, po ktorých siahnete. To čo robí cestovinové pokrmy skutočne chutnými, je ich spojenie s omáčkou. A práve tu nájdete spojenie dvoch trikov, ktoré sú pri ich príprave dôležité.

Spojenie týchto trikov vám zabezpečí perfektne pripravené cestoviny

Veľa ľudí pri príprave cestovín pridáva do vody olej, aby zabránili ich zlepeniu. Patríte k ním aj vy? Ak áno, nepotešíme vás. Pokrm pri takejto príprave stráca svoju skutočnú chuť.

cestoviny

Olej pridaný do vody spôsobí zmastenie cestovín a tie sa tak s omáčkou len veľmi ťažko spoja. Varte cestoviny s vodou bez pridaného oleja, no nezabudnite ich občas premiešať. Po scedení cestovín, ich hneď pridajte do omáčky.

Cestoviny nepremývajte!

Zabudnite na trik premytia cestovín studenou vodou. Ak by ste cestoviny premyli, stanú sa redšími a oslabnú, čo by malo za následok, že cestoviny s omáčkou sa rovnako nespoja dobre.

Zdroj: https://www.freundin.de/kochen-pasta-tricks

Tagy