Torta rýchlo, ľahko a dokonca len z 5 ingrediencií

Sladká maškrta, ktorú ocení každá návšteva. Mandľovo čokoládová torta z 5 ingrediencií vhodná k poháru šumivého vína.

Torta rýchlo, ľahko a dokonca len z 5 ingrediencií

Potrebujeme:

  • 250g kvalitnej čokolády s obsahom kakaa minimálne 70%
  • 250g masla
  • 6ks vajec
  • 125g cukru
  • 50g zomletých mandlí

Príprava:

Príprava je rýchla a jednoduchá, preto si hneď na začiatku môžeme pripraviť rúru a nechať ju nahriať na teplotu 190°C. Pripravíme si okrúhlu formu na pečenie s priemerom do 24 cm. Formu vymastíme maslom. Nastal čas vrhnúť sa na prípravu cesta. Čokoládu spolu s maslom roztopíme vo vodnom kúpeli. Pravidelne zmes miešame až pokým nie sú obe suroviny dokonale zlúčené. Túto zmes necháme chvíľu vychladnúť. Medzitým zmiešame žĺtka s cukrom, ktoré nakoniec za stáleho miešania pridáme do chladnúcej zmesi. Potom pridáme po lyžiciach predpripravené zomleté mandle, ktoré do zmesi jemne vmiešame. Nakoniec si vyšľaháme tuhý sneh zo zvyšných bielkov. Sneh následne s ľahkosťou pridáme do pripravenej zmesi čokolády, masla, cukru, žĺtkov a mandlí. Takto pripravené cesto vylejeme na plech a necháme piecť 35 minút. Torta by mala po upečení zostať v strede vláčna. Je dôležité nechať tortu vychladnúť vo forme, v ktorej sme ju piekli.

Tortu môžeme podávať s kúskami ovocia či kopčekom zmrzliny. Dobrú chuť?

Tagy